söndag 13 november 2011

Det stora tabberaset i Hällestrand

min telefon har ju inte velat fungera som modem som den brukar så det har ju inte blivit så mycket bloggande som jag hade tänkt... och utlovat... den här helgen... en helg som var tänkt att bli en superlugn och mysig helg i stugan i Strömstad... ansiktsmask och manikyr... tjejfilmer, vin, shopping och långa promenader... man kan väl säga att vi lyckades lösa hälften!


jag somnade i mitten av filmen i fredags... men vinet var gott och ostarna likaså... uppkrupna i varsin fåtölj framför den öppna brasan... livet är galet gott, särskilt när man spenderar det tillsammans med en av sina allra bästa vänner!


igår käkade vi godaste frukostmackan på rågbröd, keso, ägg, tomat, rödlök och salt&peppar innan vi stack ner på stan för misslyckad schampoojakt och strosande... lite "gröna-skylten"shopping såklart... och en hel del suktande över fina inredningsprylar, ljuslyktor och köksredskap osv som man inte får plats med som läget ser ut nu... vid sådana tillfällen stärks längtan efter ett hus alltid massa massor... ett hem att inreda och dekorera, skapa en oas, utan att behöva tänka compact living hela tiden...

Lite doftljus får man alltid plats med... men i övrigt var det ganska blasé... hittade liksom ingenting... och då var vi även en sväng på Nordby... galet stort shoppingcenter fyllt med norrmän med shoppingnerverna på utsidan och kundvagnarna fulla med tobak, godis, läsk och proteinpulver + en massa andra grejer såklart! På tal om norrmän, det är verkligen helt sjukt va mycket norrmän det är i Strömstad!

Och på Systembolaget ska vi ju inte ens försöka börja ens begrunda hur många det är av dem som står och köar utanför bara för att komma in... de kommer ju med busslaster!!! Tur att det finns två gröna-skylten-butiker när tjejerna inte planerat så smart! Inte för att det inte är trevligt, det är jättemysigt med norska! men det är ju inte alltid kul att stå i kö, särskilt inte om man kan undvika det!

så, efter shopping i centrum och på Nordby var det två ganska möra töser som sladdade upp till stugan igen... en kväll som gjord för chick flick, ansiktsmasker, vin, godis, manikyr osv... helt enkelt allt vi hade planerat för helgen... men om man är tröttare än trött och öppnar en flaska vin... då kan liksom vad som helst hända tydligen... lite som vad som kan hända om man låter Lena Ph sjunga en Timbuktu-låt... det blir inte som man tänkt sig, men det blir riktigt bra ändå!

samtidigt som ansiktsmasken satt där den skulle inmundigade vi en inte riktigt så grym köttbit till middag som vi hade tänkt oss... men salladen, ostarna och tzatzikin var god! Och vinet, det är så galet gott va... Tommasi Appassimento... bästa vintipset!

när vi hade käkat klart och tvättat bort ansiktsmasken blev vi bjudna över till grannstugan... mer vin, kaffe och en massa musiksnack! trivsamt... det blev sent... vinet tog slut... sa jag att det blev sent? Ibland undrar man ju hur man är funtad... den lugna, avkopplande helgen blev iofs lugn och avkopplande men inte alls med ett så utvilat resultat som man kunnat önska...

Storsockiplast och Lillstrumpa tabbererade helt enkelt både på tid och vin... som flickan sa!

Tusen tack min vän för en av de mysigaste helgerna på väldigt länge!

2 kommentarer:

  1. Låter som en mycket trivsam helg!

    SvaraRadera
  2. Hahaha, du fick ju med allt!!
    Jag håller apselut med dig, den bästa helgen på länge!!
    Tusen tack för du ville dela den med mig!!!
    Hoppas att vi kan göra om den snart, kanske då med lite mera onepiece häng....o ännu mera vin..
    Största kramen från din storsockiplast

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!