onsdag 3 oktober 2012

det är ju för roligt!!!

Du vet den där ugnen jag har, som jag satte in för två år sedan... eller jag och jag... någon satte in för två år sedan när pappa tokrenoverade mitt kök... den ugnen... den som inte har fungerat sedan i våras... maj tror jag närmare bestämt... jag fick igår rotat reda på kvittot... jo faktiskt, jag hittade det... det var inte en självklarhet att jag skulle det kan tänkas men jag hade lagt det på ett sånt där "bra ställe"... och jodå, där låg det... det där "bra stället" är inte på något sätt ett helt logiskt ställe såklart... jag fick rotat på några andra "bra ställen" innan mitt två år gamla kvitto dök upp...

Och ja, det var ju tur att det var en 5-års garanti-vara det rörde sig om... kvittot är daterat 2010-09-29... hade ju varit sabla retligt om man svarat mig på IKEA att "Nä, tyvärr, garantin gick ut för några dagar sedan... skyll dig själv att du inte fått tummen ur att ringa tidigare! You sucker!!!"...

Självklart svarade hon på IKEA kundservice inte mig så... hon bad mig bara om artikelnumret och när jag sa det så svarade hon med att "ja, men du, de modellerna har en liten specialgrej. Om det blir strömavbrott så måste man ställa om klockan på ett visst sätt..." och sedan förklarade hon för mig på vilket... sätt man skulle ställa om klockan alltså och zimzalabim så fungerade den, ugnen då ja!

Så 1. min ugn har inte varit trasig alls, 2. jag hade inte behövt rota fram kvittot 3. men det hade kanske varit bra att läsa instruktionsboken... men vad vet jag... tjejen på kundservice försäkrade mig dessutom att det stod lite luddigt i instruktionsboken så jag kunde lätt ha missat det... smart tjej den där, fick mig att må bra även om jag hade begått ett rookie-misstake!

Men min ugn fungerar, det är ju sabla skoj!!! Och lite skrämmande hur lite jag har saknat den... jag som trodde att jag var sådär husmoderlig... en sån där som älskar att laga mat och baka... fast det gör jag ju egentligen... men ja, denna sommaren har väl det kanske inte varit så framträdande bara... strunt samma, nu jäklar... det stora bullbaket kan nog få ta plats någon dag här... (det räcker dock gott och väl med en sats, kanske två)

såhär skall det komma att se ut i höst!!!
Just detta bullbak var ett sånt där sju-satsers
(en sats i taget) till Vasaloppsspinningen för
två år sedan.

7 kommentarer:

  1. Haha! Man kan inte bara starta om datorn, utan även bilen och även ugnen... Där ser man! ;-)

    Kram M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det praktiskt!!! Så himla käckt! =)
      kram!

      Radera
  2. Snajdig ugn som ska startas om. Det där att sakna något, när jag flyttade för fyra år sedan flyttade jag ifrån en inbyggd micro och tänkte så klart att jag ska köpa en ny. Det har aldrig blivit av och jag saknar den inte ett dugg. Konstigt nog.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är tydligen någon säkerhetsgrej... jag borde nog ha läst instruktionsboken innan jag ringde... men jag bjöd kanske på ett gott skratt till fikan på ikeas kundservice, då är det värt det! Nä, det är konstigt det där, hur anpassningsbar man är!

      Radera
    2. Ikeas ugnar är skit. Har en själv och har helvete varje gång strömmen gått. Har googlat på problemet och lyckats återställa nästan varje gång. Ibland direkt ibland efter en kväll med fula ord. Bruksanvisningen säger inget begripligt om problemet. Som säkerhetsfunktion är den funktionen onödig sålänge inte hällen har något liknande. Står spishällen på när strömmen går så står den på efter att strömmen är tillbaka. Det är en större fara än en ugn som går. Jag vet var jag aldrig skall köpa vitvaror

      Radera
    3. Hej Anonym! Ja, just den detaljen är ju inte så himla käck faktiskt! Jag hade annars inte så mycket att klaga på ugnen i övrigt, tyckte den var bra. Nu har jag flyttat in till min pojkvän och vi bor i en hyreslägenhet med en spis och ugn från sent -80-tal... jag saknar min Ikea-ugn mao, men nä, nästa gång det ska köpas vitvaror kanske inte Ikea blir första valet!

      Radera
  3. ja, visst är det roligt! Gissar att tjejerna på kundservice fick sig ett gott skratt också! Men det bjuder jag på! =)

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!