söndag 31 mars 2013

Nå, hur gick det v.13 då?

Ja, det gick bra skulle man kunna säga... enligt planerna, om man tillåter sig att planen ändrades en smula... 8/8 pass avklarade... några lite längre än planerat!


Får väl se hur det hinns med i veckan som kommer... men skam den som ger sig! Det är ju en hel del annat som skall hinnas med i veckan, inför nästa helgs bröllop. Men tidigt om mornarna kommer jag ju ändå inte att greja med bröllopet så då får man passa på att försöka knö in träningen!


Det är gott om tid, som en av mina lärare på IHM sa...

Thaimat, godis, osthjärtan och Gustav Vasa...

Jo, men det är så jag tror att Jesus själv skulle ha valt att fira påsk, om han bara hade fått chansen! Släng in lite diskussion om vad som är fräscht och inte, porslinsformgivarsök, lite fler avlidna, svenska kungar, en revolution i Frankrike och ett par förbannat söta barn så är jag säker på att påskfirandet når sin absoluta topp! Jädrar vilken trevlig kväll det blev! Enkelt, hjärtligt (inte bara cheezewise) och förbenat trivsamt! Underbara vänner, jag ser redan fram emot nästa gång! Tusen tack för ikväll!!!

Nu ska den här sockerstinna damen gå och nana... hoppas du haft en trevlig påskafton du med!

lördag 30 mars 2013

Body under construction! mars i träningssiffror...

Ja, iallafall träningsmässigt... mat-dito verkar det som om jag missförstått hela konceptet... men det ena ger det andra tänker jag... trägen vinner... utveckling skall man låta ta tid... avveckling bör gå fort... så om man ser krasst på det så är det ju att utveckla nya träningsvanor och avveckla dåliga matvanor jag bör göra... fan osså! Det blev fel igen! Jag har liksom gjort tvärt om! Men men, det ger sig!

bilden är lånad
Hur som helst, ingen idé att gråta över spilld mjölk...
Mars blev månaden då jag iallafall tog tag i det där tränandet på lite större allvar än i februari... jag har gett mig själv nya vanor. Nya vanor som jag älskar! Nya vanor som jag knappt kan få nog av... vilket ju, om inte annat, gör att det ser jäkligt bra ut i min träningsstatistik!

Mars har hittills bjudit på 26h och 41min träning... jag räknar med ett löppass imorgon igen, så 27h skall absolut bräckas! Av dessa drygt 27 timmarna blev det inte mindre än 34 pass...

7 joggingturer 
2 powerwalks
1 rask promenad
5 simpass
19 spinningpass

Jag har alltså dragit ner snittlängden på passen men ökat frekvensen från i februari. Något jag själv tror är bättre för intensiteten blir kanske lite högre och jag lär kroppen och framför allt huvudet att slänga in ett pass lite här och var, när det passar och finns tid över!

Eftersom mars även var den sista månaden som jag kör pass på Sportlife innebär ju det att jag i april antingen måste gå på minst två andra spinningpass i månaden för att hålla uppe den goda spinningstatistiken, eller helt enkelt byta ut det mot någon annan träning. Det är lite läskigt tycker jag... men samtidigt, simningen kan ju få mer utrymme och det är ju gött det med!

Premiärturen är avklarad!

Om de nya skorna fick godkänt?! Jajamän, med beröm mycket väl godkänt! Inte bara för att de är snygga som tusan och piggar upp vilken trist dag som helst (det sista tar jag bara för givet eftersom det var helt oklanderligt väder just idag)... utan även för att de är sköna som jag vet inte vad! Den där hälen som jag känt av det senaste, den verkar ha resignerat... eller, inte hälen... det onda! Fast jag känner av det lite då och då annars, men inte när jag springer... och DET är ju bra!



Sen gjorde det ju inte saken sämre direkt att jag hade gjort en ny spotify-playlist... där Det kommer aldrig va över för mig är med FEM gånger... kan ju verka helt befängt, men nä, den är så grym och jag får så mycket energi av den så det är ren pepp! Vilken är din favoritlåt att springa till just nu?!

fredag 29 mars 2013

Å julen varar ända fram till påska!!

Så ja, nu känner jag att det är läge att ta ner julgardinerna! Blev till och med lite sugen på nya gardiner... Men nä, den gamla får hänga med ett tag till, tycker den är rätt söt i all sin enkelhet! (Särskilt nu sedan jag lyckats hitta den... Den var puts väck till en början... Jag har hittat en massa andra "jamenvabradenharjagjuletateftergrejer" i jakten på just gardinen! Bra infall helt enkelt!





Fast det ser rätt trist ut... Kanske måste pimpa mina köksfönster ändå... Men inte idag!

torsdag 28 mars 2013

Vad ska jag göra med all ledig tid??!!

Har börjat få en smula panik faktiskt över att jag inte kommer att ha något inplanerat på kvällen på onsdagar, tisdagar och så lördagförmiddagarna från och med nu... vad ska jag då hitta på? Har lite social fobi tror jag... eller så är det motsatsen till just social fobi jag lider av... hatar tanken på att bara sitta hemma och mögla bort i soffan...

"Ta hand om dig själv!" var det någon som sa... fan, det är ju det enda jag gör! Jag är satan så trött på att göra det, ta hand om mig själv... som något jävla straff! Får ta och kolla in vad det finns för träningspass man kan tänkas gå på utan att vara den med headset...

What a day!

...synd bara att jag totalt rusade in i väggen!... så detta kan även vara dagen då man skulle kunna ha myntat uttrycket "upp som en sol, ner som en pannkaka"... men det har ju någon redan gjort så det går ju inte att göra om... men den som hittade på det där, den personen hade det nog såhär ungefär idag!

började dagen med att brottas med de morgonpigga pensionärerna idag igen... förstår verkligen inte vad de ska dit och göra så tidigt... hörde ett par damer prata i omklädningsrummet när jag höll på att göra mig i ordning... tydligen förstörs hela ens pensionärsdag om man inte är i simhallen innan kvart över sju! (de öppnar sju)... tighta marginaler de lever med de där!

Hade fyra stycken att samsas med i motionsbanan idag... det innebär att man får simma om dem en hel jäkla massa... och det gör mig inte så mycket, om de bara hade haft någon som helst gnutta självinsikt och kanske låtit någon som simmar snabbare än dem smita före när de ändå ställer sig för att vända i den grunda delen av  basängen... eller varför inte låta bli att se så sabla sur ut när man försöker, så smidigt som möjligt, simma förbi dem... efter 40 längder gav jag upp idag... men det kan även ha berott på att jag inte var i simhallen förrän 07:12... hela dagen höll ju på att bli förstörd!

Några timmar på jobbet och sedan var det dags för lunchpass, ja det är ju torsdag! Och eftersom det är dag före röd dag idag så jobbade jag bara halvdag... dvs. hade ingen som helst stress efter passet utan kunde lägga mig en stund i solariet (bröllop coming up) och även basta en stund! Passet? Det var lika roligt som vanligt!

Sedan blev jag påmind om att jag ju inte har använt vårat skobidrag! Och jag har ju faktiskt börjat springa lite... mina skor är inte från igår om man säger så... så jag åkte och köpte nya! Jättefina, magentafärgade så in i hoppsan! Tror jag kommer springa mycket snabbare i dessa! Är nästan helt säker faktiskt! Snygga, eller hur?!



Hemåt igen... och ja, när jag kom hem så liksom kraschade jag... all den där härliga energin jag hade haft och fått på dagen bara försvann... som om någon dragit ur proppen... swoooop... varför blir det så? Jag som har haft en helt suverän dag! Solen har ju skinit något helt fantastiskt! men men, det är väl bara att inse att man inte helt omänskligt pepp hela tiden... eller så är det så att det där med påsken slog mig... lite som jul, midsommar, nyår och alla jävla högtider som inte är så himla högtidliga om man är singel.

onsdag 27 mars 2013

Min favorit just nu...

...utöver Håkans "Det kommer aldrig va över för mig" som för övrigt är helt grym att springa till... har du inte testat så gör det bara... lovely... amazing till och med!

men tillbaks till saken... min favoritlåt just nu, den jag sitter och hoppas, hoppas, hoppas ska komma på radion när jag åker till jobbet... den som faktiskt får mig att lyssna på radion istället för någon skiva med HH, ifall om att den skulle kunna tänkas bli spelad och den är så in i helskotta fin... Pink - Just give me a reason (försökte lägga in den här så som man brukar, men det funkade ju fasiken inte!)

Så fin!



Drick inte bärs där du inte kan spy

Ett bra tips inför helgen för somliga kanske... hörde det på en podcast jag lyssnade på för några veckor sedan... själv dricker jag ju inte öl så jag känner att jag går rätt säker... fast det kanske är menat för alla alkoholhaltiga drycker... antagligen... fan åsså! Fast jag tror det blir en rätt så nykter helg... jag har en massa att fixa med inför kommande helgs bröllop... massa skoj layout-pyssel och sånt! Love it! 

Känner mig som en dålig kopia av Johan Falk...

Fast egentligen har jag ingen aning, har aldrig sett någon Johan Falk-film... men Jakob Eklunds signatur-replik, den sitter som ett rinnande vatten idag... eller mer som vatten i örat... hur får man bort det? Sounds like I'm sitting in a burk... knastrar till lite... orka simma med öronproppar liksom... "men va f----n!"

Men ett som är säkert är att jag måste köpa en ny bikini eller baddräkt... en uppsättning har jag som är rätt bra faktiskt, men idag hade jag ett par andra bikinitrosor och hej hoppla, de höll på att åka av! Hade ju inte varit så käckt känner jag! Inte riktigt så jag vill ha det på mornarna när jag ligger och plaskar i vattnet!

Idag behövde jag inte tampas med långsamtsimmande pensionärer... idag var det jag som simmade långsammast av oss i den avdelningen jag höll hus... vi var tre, två killar och jag... den ena killen simmade väldigt snyggt, stillsamt, fokuserat och oklanderligt på en bana, den andra simmade mer yvigt kan man säga, på alla tre banorna, lite kors och tvärs, hey baberiba över allt! Ryggsim, bröstsim och mest crawl, men ibland skojade han även till det med fjärilsim... fjärilsim tar väldigt stor plats... Men vi lyckades ändå synka det rätt så bra, även om jag var väldigt lättad när han gick upp... då hade jag bara tjugo längder kvar, men tjugo längder med fokus på vad man gör istället för att undvika att bli påsimmad är väldigt behagligt!

3min bättre tid idag... det är inte mycket... men det är lite! 

tisdag 26 mars 2013

Nina - slappröven 11-0

Japp, den där lilla lappen jag skrev förra veckan gjorde susen! jag fick tränat som en galning på speed! Hur gott? Hur gott som helst!



Så jag gör samma grej igen... men blir lite trött på att jag inte riktigt får till lika många pass, samtidigt som jag inser att det blir lite väl hysteriskt ändå kanske...


Har dragit ner på joggingpassen en smula eftersom jag känner av min häl lite grann... vill ju absolut inte hamna i ett läge där jag inte kan träna alls! Vet inte riktigt vad för spex jag ska hitta på i träningsväg på lördag så jag låter det vara öppet för förslag... eventuellt blir det en ren vilodag... kan vara bra det också!

Vad ska de dit och göra så tidigt?

Jag har ju, som du kanske läst, börjat simma ett par mornar i veckan... det konstiga är att det är jag och ett gäng pensionärer där så tidigt... jag och säg Agda, Bertil, Gösta, Harry eller vad nu de heter, hänger på låset kl.7 när de öppnar... Vad gör de där så tidigt? Och varför ska de envisas med att simma framför mig hela tiden? Jag simmar inte snabbt men jag simmar snabbare än vad de flesta av de andra gör... det innebär att jag får simma om dem... för tro inte att de kan tänka sig att släppa förbi en när de kommer bort till ena kanten av basängen och man är hack i häl, nä, äldst går först är det tydligen som gäller! Idag tog de där 1500 meterna 45 minuter... alltså 3 minuter längre tid än sist... det är ju inte utveckling i rätt riktning!



Men det spelar inte så stor roll, jag simmar på, tänker att de vänjer sig och tar det mesta med ro där i basängen... tycker det är så sabla gott så jag funderar på hur jag kan få in fler pass i veckan utan att det verkar galet! Var går gränsen för madness? I min värld är det madness att låta bli liksom, så ja, du förstår ju vad jag har att tampas med!

måndag 25 mars 2013

Så nöjd!

Dels med kvällens pass som blev något utöver det vanliga roligt! Jag älskar det där! Älskar att ha passet som i en liten ask och ha full koll och ändå inte riktigt veta vart det kan barka hän. Alla glada, kämpande deltagare framför sig och samspelet oss emellan. Det är magiskt!

Lite extra nöjd är jag över att två av mina deltagare var där för första respektive andra gången och båda har bestämt sig för att detta är deras nya grej! Och då var jag inte ens snäll idag! Stod och pratade med en av dem ett tag efteråt, han som körde för andra gången idag, och han sa det så klockrent "det är ju så härligt efteråt, när man är helt upprymd av go känsla!"... jag blir nästan lite stolt när jag hör sånt!

Än mer nöjd blir jag när jag kommer på att det är tisdag imorgon och då står det simning på mitt träningsschema!!! Jippikayeejjj!! Så nu ska jag bara packa lilla väskan så den står klar till imorgon bitti!

natti natti på er!

Vikten att få vara speciell

Vara speciell för någon... vara strösslet på en glass, det roliga i hasch, sodastreamad oboy' och ja, restskatten från fjol... för någon. Att inte bara vara en i mängden, att få ha sin egen alldeles speciella plats... ha egen etikett på skåpet... en alldeles egen plats i hjärtat och vara den första man vill se på morgonen när man vaknar och den sista man ser på kvällen när man somnar... den man känner att man måste få träffa snart för annars vet man inte om man kommer att överleva dagen... det längtar jag efter...

En annan sak jag längtar efter är barn... idag vet jag inte riktigt vad som hände men längtan blev sådär galet stor helt plötsligt, nästan ohanterlig... men sedan gick det över till en mer molande längtan, den där man går omkring med hela tiden... den där som gör att varje barnvagn, varje gravidmage, varje knytt på en arm eller tvååring med full aptit på livet blir en påminnelse, en post-it-lapp på saknaden, glädje akompanjerad av ett litet sting i hjärtat... inte så att jag inte unnar alla andra att vänta barn, ha barn och allt det där, jag är jätteglad för deras skull... det är bara det att jag vill också... vill verkligen också och är livrädd att gå miste om chansen...

Men, men, han finns väl där ute någonstans... tänker att hans gps inte funkar så bra bara... den kanske behöver uppdateras! Eller så har han bara otur när han tänker... eller sitter fast med skägget i brevlådan... behöver en spark i baken... det löser sig med skridskor, bara det blir is!


Vakum...

... eller jag vet inte riktigt... det känns lite flummigt... lite som om jag är i limbo... eller vad det heter... ett projekt är avslutat, ett annat borde påbörjats än mer redan nu... gråzon... hatar gråzoner... jag får så himla lätt upp tummen där solen inte skiner när jag kliver in i gråzoner... närmare än så behöver man väl knappast beskriva det?

Många delar av livet känns som en gråzon just nu... fast somliga börjar jag nog komma underfund med ändå... ett stort framsteg är ju att jag börjat inse den verkliga karaktären av en relation som jag sett ur ett helt annat perspektiv tidigare... man kan säga att en tavla jag trodde var målad i olja i själva verket var akvarell... inget fel i det, men samma sak är det inte!

 

Vi kämpar för livet!

Jag skriver detta först nu eftersom jag inte hade någon som helst tid över för dig i förrgår... och väldigt lite ork över igår...  jag ber så hemskans mycket om ursäkt för detta, men tänker att du nog har överseende med det då det var för en god saks skull! I lördags morse ringde klockan 05:00... jag, som hade varit uppe och bakat till sena natten på fredagen undrade faktiskt då, helt utan försköning eller krusiduller, vad farao det var frågan om! På riktigt, skulle man orka gå upp vid den okristligt tidiga tiden en lördagmorgon och köra spinning... ja det skulle man, för det var liksom den tiden som fanns för min del och framför allt så var ju för en god sak, så det var bara att bestämma sig, trots att kroppen stretade emot!

På med träningskläder, en andra omgång träningskläder i väskan för det egna passet, möta upp A-K och sedan hämta Marie och Johan som också ville vara med och kämpa med oss. Vi brummade in till Lindholmen i den arla morgonen, krispigt som sjutton... -11 grader... lika vackert och vid gott mod måste man ändå säga. Traskade in på Nordic Wellness och möts av en stort leende Jim, fick registrerat oss och ja, sedan var det liksom bara att gå upp till cykelsalen, välja ut en cykel att kampera med den kommande timmen och låta Caroline guida oss.



Bake or Break hette klassen hon körde med oss... fem etapper á 7minuter... en perfekt start på dagen. Eftersom jag skulle köra mitt egna pass bara någon timme senare så valde jag att låta kroppen bestämma. Valde att låta kroppen vakna och inte riktigt ryckas med av den stort leende Caroline på instruktörscykeln (som för övrigt inleder i turkost volangförkläde med vita prickar... hur sött?!) och cyklist-cyklarna runt omkring mig... och jag måste säga att jag lydde rätt bra, tills det var drygt 20min kvar... då taggade kroppen på... rycktes med och brötade i kapp med resten av gänget. De där muffinsen Caroline bjöd på efteråt var riktigt goda!!!

Vad jag förstått på facebookinlägg och dyl. så blev det en väldigt lyckad dag. På lördag kväll rapporterades det att man samlat in över 47 000:- till barncancerfonden! Hejja allihop som var med och bidrog till detta!!! Extra mycket beröm ska ju teamet som stod bakom alltihop ha! Helt grymt, man blir så ödmjuk inför bara tanken på hur mycket tid, själ och hjärta som lagts ner för att fixa det här! Och insamlingen fortsätter i några dagar till. Just nu pågår auktioner på deras Vi kämpar för livets facebook-grupp där bla. startplatser till Halvvättern auktioneras ut! Och självklart kan man gå in på insamlingssidan och skänka en slant bara för att man vill också!




söndag 24 mars 2013

trött, tröttare... jag

inatt kom jag hem strax efter tre... då hade jag varit vaken sedan fem och varit igång typ hela tiden... två spinningpass och sedan spelning på kvällen... det tar en del... även om det är hur kul som helst! Somnade tjugo i fem... helt slut, med full make-up på... håret som ett enda stort fågelbo... orkade verkligen inte ta tag i det där... när jag vaknade till vid halv tio imorse så ångrade jag den där bortprioriterade avsminkningen... ångrade det så till den milda grad att jag valde att dra täcket över huvudet ett tag till och sova vidare.

Ringde några samtal och sedan var klockan helt plötsligt halv två och jag hade fortfarande knappt tagit mig ur sängen... eller jo, det hade jag... från sängen till soffan... fixat en stor kopp yogi-te och ja, inte så mycket mer än så! det var nog lika så bra att söndagens planer uteblev... hur kul är det med en sovande gäst liksom?

Fick bli banan/kokos-pannkakor med bär till frukost/lunch... smaskens! och sedan var det bara att ta tag i dagen, tvätten och städ... fast städbiten har jag kanske inte kommit så långt med ändå... jag stack ut och sprang en sväng istället... min vanliga lilla runda som känns alldeles lagom lång för mig... alldeles extra lagom lång var den idag då jag verkligen inte är på topp rent orkesmässigt... och den där lilla ilningen jag känner i utsidan av höger häl, den är ju bra irriterande! trodde inte den kändes när jag sprang men jo, det gör den!

Söndag kväll... vad har du hittat på i helgen? 

fredag 22 mars 2013

borde ju egentligen sova nu!

Ska upp tidigt imorgon bitti... men jag har lite bröd i ugnen... håller på att baka till Vi kämpar för livet, tänkte att man kan hjälpa till med lite till caféet också, men som vanligt när det ska jäsa och ha sig så blir allt väldigt sent! Men men, det löser sig, sova kan man göra en annan dag!

Vad jag bakar? Rådabröd, fast frallor och hemmagjorda delicatobollar som jag hittade hos Bli min jäst... frallorna vet jag inte riktigt hur de blir... bollarna blev himmelska... har smygsmakat lite på smeten, men trots att jag verkligen bara smakade lite grann och gjorde dubbel sats så blev det bara 12 bollar... á 55 gram iofs... så ja, det får nog anses vara bra!

Nu blir det att knoppa... klockan ringer tidigt imorgon bitti... och jag kommer sova som ett litet barn inatt... särskilt som all inplanerad träning hittills är avklarad... 8/11 pass alltså... känns så bra! och kvällens joggingtur gick jättebra... det går liksom bara bättre och bättre... det är sant som det sägs, övning ger färdighet!

Helt galet!

Jag kom hem rätt sent igår, tjugo i elva ungefär... hade svårt att komma ner i varv då jag var så himla glad över min fina klänning och ja, det finns ju alltid något att göra även hemma! Om inte annat så ska träningsväskan packas ur, simväskan ska packas osv...

Somnade väl kanske vid halv ett... och vaknade strax efter fem... så himla uppspelt och exalterad över att jag skulle gå och simma! På riktigt... jag vaknar nästan en och en halv timma före det att klockan ringer, för att jag ska gå och simma... jag lever ett tragiskt liv... eller inte! Man får va glad för det lilla!

Idag gick det bättre att vara på plats i tid och hänga på låset... jag var inte ensam på det där låset dock... det var rätt mycket folk där redan innan mig... och med rätt mycket strax innan sju en fredag så menar jag fem pers ungefär... give or take... mellan tummen och pekfingret...

Klev ner i basängen fem över sju och började jaga längder, efter 28 minuter hade jag simmat 1000 meter och hade hade fortfarande minst 10 minuter kvar till förfogande innan jag skulle vara tvungen att gå upp så då var det ju bara att jaga vidare... ska man ha en sträcka att notera så gör det ju inget om den är så jämn som möjligt... så när jag nådde 60 längder (galet tråkigt att räkna) och klockan slog 07:47 så klev jag upp ur basängen... lite matt i hela benen... väldigt nöjd i kropp och själ!

Hur kan det komma sig att man blir så glad av något som varken innefattar ett headset och/eller deltagare???!! För mig är det en gåta... men samtidigt en något lugnande insikt! 

En liten fuling... för den goda saken skull!

Du kanske tycker jag är tjatig... men det är okej.... och förståeligt! Men det är den där tjatiga, intensiva sidan av mig som talar nu, den som kommer fram när det gäller sånt jag tycker är viktigt... Jag har tagit upp det förut... vet hur bra det funkar på mig själv... nu är det inte så att jag räknar med att alla fungerar på precis samma sätt som jag, men någon likhet har vi säkert! Det är där med samvetet jag pratar om...

Handen på hjärtat nu, hur mycket pengar lägger du på onyttigheter i veckan? På "unna-sig-saker"? Är du rökare? Godisråtta? Läser alla kvällstidningar du kan komma över? Köper finkaffe? Spontanköper en ny topp/klänning/skor även om garderoben är full, men ifallomatt?... listan på frågor kan göras lång... de små "hålen i plånboken" är oftast rätt många... jag själv är inget undantag... jag unnar mig åt både höger och vänster, uppåt och neråt, ibland liksom springer jag runt-runt och unnar mig till och med!

Och samtidigt så står jag där och känner mig helt hjälplös varje gång jag hör om något barn som drabbats... känner att jag skulle vilja kunna göra någonting för att hjälpa, varje gång jag hör om någon som känner någon som har ett barn som drabbats... och jag är säker på att du gör samma sak... jag är säker på att du önskar att du hade kunnat göra någonting för att hjälpa.

Saken är den att det kan man, hjälpa alltså! Tänk om man hade satt en liten sparbössa under bara ett av alla de där "hålen i plånboken" i en månad... låtit bli någon "unna-sig-sak" i en månad och istället låtit de där pengarna gå till något som faktiskt gör en bra skillnad... både för dig och för barn som drabbas av cancer... för hela familjer, släkt och vänner som drabbas av att barn får cancer...

Jag vet inte hur du gör, men själv tänker jag ofta "jag borde..." och sedan blir det där "jag bordet" något jag glömmer av... känner du igen dig? på min "jag borde-lista" står massvis med saker... tvätta bilen, fixa hydralgrejer till bagageluckan osv... världsliga saker... men det finns en punkt på den där listan som är allt annat än världslig... punkten "hjälpa till där jag kan"... den försvinner aldrig  den där punkten... och man kan alltid hjälpa till, på ett eller annat sätt!

I morgon erbjuds du ett ypperligt tillfälle att dra ett strå till stacken! Även om du inte är i närheten av Göteborg eller inte vill/kan komma förbi och träna så kan man alltid bidra! Fast det är ju roligare om man tränar och fikar! Det tycker jag att du ska göra! Gå in på Vi kämpar för livet och se hur du kan bidra!


Och ja, jag vet, det är inte snyggt att spela på folks samvete... men det är ju för en viktig sak... och det är ingen förutom barnen som drar nytta av det! 

torsdag 21 mars 2013

Tadaaaa!!!

Vet inte om det behövs så mycket ord faktiskt... jag är grymt nöjd, det räcker... och med min egna lilla erfarenhet så kan jag ju varmt rekommendera dem... JJ's House alltså! Så mycket fina klänningar!


ibland blir det för roligt!

Eller inte för, för roligt, utan mer bara roligt sammanträffande... jag fick idag höra att "ja, du är ju inte sjutton längre!"... vilket jag självklart bestred högljutt och i vilda protester!!! Vadå komma här och säga att jag inte är sjutton längre??!! det var det grövsta! Eller nä, det var det ju inte, det är ju sant, och tacka fan för det tänker jag! När jag dessutom går in och kollar i statistiken på bloggen så har någon läst ett inlägg jag skrev för ett par månader sedan, ett inlägg som har titeln "Ja, man är ju inte 20 längre..." så ja, jag får väl ändå säga att det var snällare att säga att jag inte var sjutton än som jag, säga att jag inte är 20... fast jag är ju inget av det så snällt eller ej, sant är det ju likförbannat!

Hur som helst, ibland är jag galet självbelåten... och jag vet, det är inte en snygg sida hos en person... men jag har både och, både bra och dåliga sidor, det har ju alla... att vara nöjd över hur man ibland får till orden... sånt tycker jag inte är lika illa som att vara fördomsfull tex.

I det där inlägget om att inte vara 20 så nämner jag ett visst stadie i en fylla... hybris-stadiet... haha, det är ju för himla roligt! Man kanske kan utveckla det där... hitta fler stadier menar jag... har du någon favorit?!

hur det går med det där samvetet??!!

Med samvetet och den där fåniga listan som ändå visade sig vara rätt grym faktiskt?! jo, tack, det går bra! De senaste två träningspassen är ju sådana som jag själv instruerar och till dem behövs knappast någon spark i baken för att komma igång, få till det eller så. När man sitter framför ett gäng deltagare så gör man bara, och inser efteråt att det faktiskt var träning även för egen del!


Men med 6 av 11 pass avklarade så får man ju ändå känna sig rätt nöjd... inte så nöjd att man skippar de sista passen utan mer vid gott mod!

Lördagens pass är jag inte ett dugg orolig över att jag kommer att kunna smita undan, det ena är ju ett för Vi kämpar för livet och det andra är mitt egna... ingen chans att något av dem skippas alltså, så vida jag inte blir sjuk eller något annat otrivsamt inträffar, men så kan man ju inte tänka! Imorgon känns lite mer riskabelt... två pass på egen hand... samtidigt så längtar jag till simningen... och att ge sig ut och jogga med Håkan i öronen, det är inte fy skam det heller!

På söndag kommer jag nog få göra en rokad... får springa på förmiddagen för att få ihop planen... men det gör ju ingenting!

Hur gör du för att hålla motivationen till liv? För att få till alla veckans träningspass?

Nu har den kommit!!!

Klänningen alltså! och jag kan avslöja att den är jättefin och sitter som en handske! Fantastiskt! Fint sydd och tung kvalitet som faller jättefint! Jag är så nöjd!!! Men det gäller att jag inte går upp något på de här veckorna som är kvar nu... då kommer det bli jobbigt att sitta ner! Så, mer träning, mindre godis...

Vilken tror du att jag valde? Bild kommer ikväll! What a cliffhanger! 

vad hände där??!!

Du har säkert upplevt det själv, hur vissa dagar får en egen låt... ett eget soundtrack... och man vet inte riktigt varför just den för dagen valda låten dök upp... ibland är det ett solklart val, kanske ett eget val, ibland, som idag för min del, är det högst förbluffande och oväntat!


Varför denna? Vad kom det ifrån? Vill mitt undermedvetna säga mig något? Så kan det iofs vara, fast inte mitt undermedvetna, jag är fullt medveten om vad som behöver sägas... men ändå... var man tvungen att göra det i en schlager???!

Vilken låt har du som soundtrack idag?!

onsdag 20 mars 2013

Hjälp till att kämpa för livet!!!

Jag har sagt det förut, jag säger det igen... jag har helt galet fantastiska människor bland mina instruktörskollegor... vanliga människor egentligen, men som insett att de kan göra skillnad med sina styrkor, sina verktyg och på så vis faktiskt samla in en ansenlig summa pengar till något så viktigt som Barncancerfonden...


Helst av allt skulle man ju önska att den där fonden inte skulle behöva finnas, helst av allt skulle jag inte behöva köra förbi stora reklampelare med budskapet "idag kommer ett barn drabbas av cancer, Men det finns hopp. Din gåva gör skillnad"... men nu behövs den ju tyvärr det och än mer så är ju det där budskapet på reklampelarna sant... och ditt stöd gör skillnad... tillsammans gör vi stor skillnad!

Och i stort sett alla kan ju faktiskt bidra på något vis! På lördag erbjuds du möjligheten att faktiskt bidra till din egen goda hälsa samtidigt som du ger ett bidrag till Barncancerfonden. Och vill man inte träna så kan man ju alltid komma dit och ta en fika!

Dit jag pratar om är Nordic Wellness Lindholmen. Där kommer det, från morgon till kväll att hållas pass instruerade av grymma instruktörer, café, lotteri osv. Alla intäckterna går raka vägen till Barncancerfonden och alla som jobbar med eventet gör det ideellt.

Hur vill du hjälpa till? Gå in på Vi kämpar för livet och se hur du kan bidra... och du, när du ändå är där, spana in alla grymma vinster som kommer att lottas ut!!! Jag skulle kunna tänka mig att vinna både tre, fyra och fem gånger!

Alla är välkomna! Jag hoppas vi ses där!

feedbackknarkar

ja, jag alltså... för ett tag sedan hade vi personalmöte på en av klubbarna jag har pass och för att lära känna varandra lite bättre så gjorde vi en sån där käck övning... vi fick ett papper och på det skulle vi på ena sidan rita något som vi älskar och på den andra skulle vi rita något som vi avskyr... jag ritade headset, mikrofon och en gitarr på den där älskar-sidan... en dammsugare på den andra!

Sedan fick alla, i tur och ordning, ställa sig upp och presentera sig och berätta vem man var, vad man hade ritat och varför. Under tiden skulle alla andra skriva ett positivt ord om den personen som talade på en liten lapp. Alla lapparna samlades sedan in och lades i ett kuvert med ens namn på och sedan, när mötet var över fick alla sitt kuvert att ta med hem och loveboostas med!

Jag kom på mig själv att redan i bilen sitta och rafsa upp det där kuvertet och läsa lappar... och det blev lite sådär att man inte fick nog... så även fast kuvertet tillslut var tomt så var jag där med handen flera gånger och kände efter om jag inte kanske möjligtvis hade missat någon liten rar lapp...



En fantastisk liten uppgift!

Nina - slappröven 1-0

Igår gjorde jag något som kanske kunde kännas lite overkill... nästintill nördigt... idag visade det sig vara just den där sparken i baken jag behövde för att komma upp, ut och iväg... Nicht so nördigt anymore, liksom!

Vad jag gjorde? Jo, jag skrev en lista på veckans träning, gjorde ett schema för hur jag skulle vilja att det kom att se ut... och hur det är möjligt att se ut OM inget oförutsagt dyker upp...


Morgon, lunch och kväll, vad har jag för möjlighet att träna när? Vad är rimligt att orka med, hinna med och utföra? Realistiskt och genomförbart... annars blir det ju rätt fånigt. Det är ju ingen idé att jag ens tänker tanken att springa 10km innan jobbet (än)... vissa dagar är det inte realistiskt att jag tänker springa alls... 

Hur som helst, det jag skulle komma till var att jag igår kväll tänkte, innan jag gick och la mig, att "imorgon bitti får det nog bli träningsfritt" bara av den enkla anledningen att jag inte hade motivation just då... men så kollade jag på min lilla lapp... och jo, jag hade ju tänkt att jag skulle ut och jogga runt i den arla morgonen... och i samma stund som jag läste det så kom det där samvetet fram... och jädrar va effektivt det är med lite samvete...

Det där samvetet som liksom ger en den där lilla knuffen i rätt riktning, snitslar banan åt en... så det var ju bara att förhala sänggåendet ett par minuter och plocka fram passande outfit för morgonens väderlek... imorse när klockan ringde försökte återigen slappröven ta komandot genom att hitta på lämpliga ursäkter för att skippa den där rundan... Kanske var det för kallt ändå? Kanske var jag för trött? Kanske? Kanske? Kanske?... men nä, några minusgrader är inte för kallt... jag var inte för trött och dessutom... kanske viktigast av allt, så ville jag så gärna kunna stryka över det där träningspasset med grön penna istället för orange... fånigt kanske, ja... men det funkade ju!

Och så länge det funkade en gång så kan det funka flera... och skulle det bara ha funkat en gång så tänker jag på samma sätt som det jag säger till mina deltagare efter varje pass... träning en gång är jättebra, träning två gånger är dubbelt så bra... osv. Dessutom är det ju obligatorisk närvaro på mina pass... lika så bäst att jag är med på dem då så jag inte blir sur! Jag är ju så jävla jobbig att ha att göra med när jag är det, sur alltså!

Jag erkänner...

Jag borde sova, för längesen borde jag det... Men jag fastnade i den där intervjun igen... Filip och Fredriks podcast, den från i torsdags när de intervjuar Håkan... Vet inte hur många gånger jag lyssnat på den nu, men det är ett gäng! Fina, fina Håkan! Jag kan inget annat än hålla med min storsockiplast (älskar att det, storsockiplast, kommer upp som stavningsförslag eller vad det heter, i min telefon!!) när hon skrev "Ödmjuk är väl även hans mellannamn!" efter att ha lyssnat på det avsnittet... Japp, Håkan Ödmjuk Hellström...

Och samtidigt som podcasten fyller mitt lilla sovrum med hans mjuka göteborgska och melodiösa röst så passar jag på att bläddra i ett av mina två ex av Ps Lycka till ikväll...




Jag kommer sova gott inatt... Hoppas du gör det med!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 19 mars 2013

att lindas kring någons lillfinger...

det är inte bra... man blir så lockig på något vis... yr... så krokig och svår att räta ut! Så jag försöker låta bli... att lindas alltså... försöker vara rak och tänka på biverkningarna .. inte dras med i lindandet... men det är svårt det där... för det som först känns som en rolig del av tillvaron visar sig ibland vara början på ett nytt varv... helt plötsligt känner man att "vänta nu, här har jag varit förut!"... och det har man ju... i varvet innan... och i varvet innan det... för det där lillfingret är ju som att köra runt, runt i en rondell och inte hitta rätt avfart... åka ponny-karusellen på Liseberg... fastna i vinkelvolten... onödigt helt enkelt!

en gammal bild på mig då jag lagt upp
håret på piprensare... men det illusterar det
hela rätt bra tycker jag!

Går det för långt kan man råka ut för att håret liksom lever sitt egna liv...

1000m bröst - check!

ja, visst känns det som om man har väldigt långa bröst om de är 1000m... tänker man vardera eller delar man upp det på båda? 500m/bröst alltså? äh, jag svamlar... tror jag blev full av alla kallsupar... klor kanske inte är så bra för huvudet ändå!

Jag klev upp tidigt i ottan imorse, väskan var redan packad och stod innanför dörren och väntade... bikinin hade jag lagt fram och även en uppsättning överdragskläder... bara att hoppa i och bege sig... 07:10 klev jag i plurret... och precis 30min senare hade jag simmat 40 längder... jag kan bara simma bröstsim (och ryggsim men då krockar man ju med gud och alla människor så det vill jag inte utsätta mig och dem för) så det var liksom bara att simma på... det tradigaste är ju nästan att hålla räkningen på antal längder!

Tycker ändå det gick ganska bra för att vara jag, som inte har simmat på väldigt många år och aldrig varit någon stjärna på det! Visst, målet är ju självklart att hinna fler längder på samma tid och kanske även kunna utöka tiden en aning, borde kunna lägga till fem minuter åt båda hållen tänker jag, när man får rutin på det hela! men för idag är jag väldigt nöjd, bara att ha gjort det, att det funkade så bra, kändes så bra och att jag är så galet trött i hela kroppen nu efteråt. Vart helt chockad ett tag då jag eftersvettades när jag gick till bilen... och det var ju minst 20min efter att jag klivit upp ur bassängen!

Blev så full i skratt när jag låg där och harvade längder... det var rätt mycket folk ändå i simhallen tycker jag, för att vara så tidigt på morgonen... mest äldre... tre skapligt trinda herrar, de var för söta... de stod mestadels och diskuterade livet i ett hörn... vet inte vad de tänkte skulle hända faktiskt... det kan ju knappast räknas som träning bara för att man är i vattnet! Men, men, alla blir saliga på sin fason, heter det väl? Min nya är att jag ska försöka komma till simhallen två mornar i veckan och harva längder...

måndag 18 mars 2013

cykelglädje x 2

Har kört två superhärliga pass ikväll... först mitt vanliga måndagspass, cykel60 med bästa gänget och sedan hade jag den stora förmånen att få köra ett pass till. Hoppade in och vickade på passet efter mitt, och eftersom CX-en blev inställd så erbjöd jag mig att köra en 45a... så det gjorde vi!

Härligt, härligt att få köra riktigt länge och så mycket! Det är välbehövligt ibland! Sedan att jag blir helt förvirrad och inte riktigt vet vad jag ska säga... sånt får man ta... jag brukar kunna snacka bort sånt... så även idag!

Jav vet att jag sagt detta tidigare, på gränsen till att jag tjatat om det... men det här med att få lov att instruera pass... vilken grej! Jag älskar det! Ibland älskar jag mina deltagare! Ja, inte sådär som man känner att man inte kan leva utan dem men ändå... någon form av kärlek är det! Låter helt galet, jag vet... det är det mycket som gör under ett pass med mig...

Jag brukar säga det efter mina pass, att om jag sagt något konstigt så är det inget de behöver skämmas över, det händer varje gång!

Nu ska jag snart sova... imorgon bitti ska det simmas! 

Rugguggledag...

Ja, lite så känns det... rätt mycket så känns det...

fast jag vaknade pigg och glad... med hopp om et idag... men det svänger rätt lätt på mig... svänger när folk inte vågar tänka och tycka själva utan går på vad man tror är norm... tycker samma som alla andra bara för det verkar bra... jävla fegisar! Och jo, jag hittade självklart ett citat på den där podcasten från i torsdags, Filip och Fredriks intervju med Håkan... ungefär 36min in i den... Han är en fantastisk människa... helt klart!

Håkan Hellström: "Precis som alla människor har många goda sidor och en del dåliga sidor, men att det ofta i media och när folk skapar sin uppfattning om folk så blir det väldigt ensidigt.... man utmålar folk så liksom..."

Filip Hammar: "men det finns väl en trygghet i det där"

HH: "Ja, men jag tycker inte om den tryggheten för att det är samma trygghet som får folk att bli nasister du vet, och tycka att det är okej att hata judar under andra världskriget, det är också en form av trygghet... och jag avskyr sån trygghet där folk tar saker förgivet... "

FH: "man slutar ju också kunna överraskas som människa"

HH: "man slutar använda sin hjärna och sin känsla, man bara går på säkra spår.De är dem där människorna som stod bakom den som mobbades och fyllde i, fyllde i ledaren... dem där vill man ju fram till och "du, vad var det du sa, inte du, du"...

Håkan for president, typ! nu känns det lite bättre... jag partajjar på med en bra HH-lista på spotify... då känns allt bättre!






söndag 17 mars 2013

Varför gör vi inte sånt här oftare?!

Går på bio, jag och min fina C that is... har haft en helt ljuvlig eftermiddag med lunch på Le Pain Français, jag åt en mycket god fläskfilet med rostad potatis och bearnaise... kan varmt rekommenderas! Och sedan, när vi var mätta och jag hade druckit några koppar kaffe och vi hade hunnit prata massor om livet, då gick vi och köpte godis och sedan var det dags att gå bort till biografen.

Anna Karenina... helt klart en vacker film... otroligt vacker ibland, mycket fina klänningar och scener. Men en rätt tråkig historia om du frågar mig... jag vet, det är en klassiker... men över två timmar blir väldigt lång tid att titta på krinoliner och vackra hattar... så, C och jag håller hårt om våra traditioner... oerhört trevligt men lite sisådäringa filmer... precis som det ska vara! Fast jag tycker nog ändå att denna var den som varit bäst av de vi sett... denna är ju lite av en klassiker och jag är glad att ha sett den... men jag förstår de där som gick efter ett tag... gubbar i 60-års åldern som nog fick nog av spetsar och draperingar...



Man undrar ju lite vilken film vi ska välja här näst... det får ju ändå inte vara någon som är alldeles för bra! Hur skulle det se ut?! Haha, tokigt det kan bli... och ändå så bra ändå!

När jag satt i bilen hem, fortfarande lite mätt av lunchen och godiset så började jag längta lite efter att kunna gå och simma... simhallen är inte öppen imorgon bitti så det får bli tidigast på tisdag morgon... men så kom jag på att jag ju kunde ge mig ut och springa! Så det gjorde jag... jag trotsade mörkret och gav mig ut i kvällen... riktigt skönt och inte alls så läskigt som jag först trodde att jag skulle tycka! Håkans nya, "Det kommer aldrig va över för mig" är helt grym att springa till! Skulle kunna ha den på repeat tror jag!

Jag är tjugofyra
Bara en liten gnista
Bara ett ord kan sätta eld på en skog

Jag kan älska dig just som den där elden
Men jag tänker aldrig dö, nej
Det kommer aldrig va över för mig

Jag kan bränna dig som du aldrig bränt dig
Om du leker med mig
Det kommer aldrig va över för mig

Skethögar...

Vet du vad jag menar då? Såna där platser i ens hem som helt av sig själva, automatiskt blir någon form av oreda... när jag var liten så hade vi alltid en "översta lådan" hemma... i "översta lådan" hittade man allt... men allt låg i en salig jäkla röra... jag tror inte jag har någon "översta lådan" här hemma, däremot har jag hörn... och det kan jag tycka är en dålig utveckling av den där lådan... hörn där jag lägger sånt som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av... förbannat enerverande för det känns som om de där högarna/hörnena tar en massa energi från rummet... ett kluster av mischmasch som bara suger åt sig energi... och egentligen verkar ju denna dagen vara en perfekt dag att faktiskt röja bort iallafall en av de där skethögarna... men jag ska göra något viktigare och mycket roligare... jag ska gå på bio med min bästa skånska!

ska bara dricka upp mitt te och hoppa in i duschen, fixa och piffa en liten smula och sedan, off I go... lunch och bio, kan ju bara bli suveränt! 

lördag 16 mars 2013

Upp som en sol.. ner som en... plätt!

Vilken start på dagen!!! Fullt cykelpass och härliga deltagare sedan en behandling av osteopaten... så grymt! Solen sken, fåglarna kvittrade... vår och helt ljuvligt! Jag var så himla pigg! Men de där behandlingarna, hur snälla de än verkar, tar ganska hårt på krafterna... så ja, hela eftermiddagen har varit görseg... inte många knop här inte... fast ett simkort har jag skaffat mig... startar lite lätt med 10 gånger tänker jag, får se om jag tycker att den där tanken på att gå upp och simma två mornar i veckan var en så strålande idé... det startade ju inte så bra med baddräktsprovandet liksom!

tror det får bli en film nu... ska hänga upp tvätten på tork också... har några borden jag skippat idag, men det får bli en annan dag istället... måste säga att det är ganska gott att bara kunna tokslappa ibland också... on/off... typ.

vad hittar du på?

fredag 15 mars 2013

Nu e' de sluuut på veckan de e' dags för fredagsmyyyys!

Bästa fredagmyset har man då bannemig inte själv... nä, det har man med någon man tycker mycket om... så var det idag... fredagshäng med min allra bästa storsockiplast! Vi har ätit ost och kex, knaprat godis som om det vore bulimiker, skrattat, pratat, fått kramp, pysslat med ett litet projekt... vridit och vänt på livet... så himla mysigt och roligt! Älskar såna stunder, såna kvällar, när allt bara är enkelt! Jag älskar dig mitt hjärta!

Nu ska jag gå och lägga mig... imorgon är det pass, osteopatbesök, tvätt... däremellan måsta jag köpa schampo och simkort... god natt!

på riktigt?!

Jag har tänkt börja motionssimma lite... sådär någon halvtimma ett par mornar i veckan kanske... så man får lite variation i träningen tänker jag... bor ju bara några hundra meter från stadens badhus så det känns nästan konstigt att jag inte gjort detta tidigare...

Ska man simma tänker jag att man kanske behöver annat än trekantsbikini... känns så... inte för att jag kommer att riskera att bikinidelarna flyger av i farten i vattnet... jag är den som kommer att ge tantsimmet ett nytt ansikte... men ändå... sagt och gjort, idag på lunchen stövlade jag in på Stadium och plockade med mig inte mindre än sex olika baddräkter in i en provhytt... krängde av mig alla kläder förutom trosor och strumpor (varför behåller man strumporna på? allt är ju fulare med strumporna på!) och ålade mig ner i den första baddräkten... eh... det var en sorglig syn kan man säga...

Varför måste benringningen smita åt så dant? Varför ska man liksom kapsla in skinkorna så att baken ser ännu mer onödigt bred ut än vad den gör och de alldeles för korta benen blir som tjocka, korta falukorvar??? Finns det en baktanke med det hela? Snyggt är det då rakt inte! Och direkt aerodynamiskt kan det ju inte heller tänkas bli...

Jag gick därifrån utan baddräkt... och ett något tappat självförtroende... tänker att det nog går lika bra med ett par bikinibyxor modell hipstersaktigt och en sportbehå... jag börjar i den änden istället... där och med att faktiskt köpa mig ett simkort... man ska inte hoppa över ån efter vatten heter det ju... är det samma som att man ska vänta i 30min efter att man har ätit innan man badar också?! 

På en TORSDAG???!!!

haha... ja... han är för go i den åldern!


Nu är det ju inte torsdag idag men gudars skymning vad jag har skrattat! Det går ju farao inte att hålla sig från att skratta så man gråter när man lyssnar på den här mannen... galet rolig!

På ett badrumsgolv...

...någonstans i Sverige... Eller inte någonstans, hemma, i mitt badrum... Jag sitter alltid en stund efter duschen, upptryckt mot mitt skållheta element i badrummet och laddar inför dagen... Gott för ryggen och själen...

Låter det konstigt?! Äsch, det är inte konstigare än så mycket annat! Du har säkert också ngn sån där grej du gärna gör i dina rutiner som lite faller utanför ramarna... Utan för "the dance space... This is your dance space... This is my dance space... Spagetti arms!?"


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nämen om man skulle ta och våldgästa sina vänner lite?!!?

...tänkte jag idag när repet uteblev... skickade iväg ett sms och frågade vad de hittade på en torsdagkväll som denna och om de var up for att hänga lite. Det var de... med middag och allt! Så jag åkte dit efter jobbet, sladdade in där och blev serverad middag och en massa tjo och tjim... idag skulle vi pussla... och umgås... så mysigt att hänga i deras soffor och bara vara! Underbara, amazing familjen!

Sedan att jag kanske överskred tiden för vad som egentligen är brukligt för ett våldgästande, det kan väl hända... vid nio-snåret tänkte jag först åka hemåt... vid halv elva kände jag att det verkligen vore lägligt och sedan, ja, sedan var klockan helt plötsligt halv ett och ett par Ninor i sina bästa år satt och filosoferade, diskuterade och hängde i all sköns ro i deras soffor...

Ett tag tänkte jag nappat på erbjudandet om att sova över... blir mycket kortare väg till jobbet och mycket känns som om det hade blivit rätt bra... men det där med alla praktiska detaljer... smink, kläder, lunch osv... nä, jag satte mig i bilen och körde hem... idiotiskt egentligen... hade ju sovit lika bra hos dem som hemma... det känns ju som hemma nästan!

Tusen tack för ikväll fina ni! För att ni finns, är som ni är och för att jag alltid känner mig välkommen som jag är!

torsdag 14 mars 2013

Hur kan det vara möjligt att inte älska den här mannen?!?

Skit i hur han sjunger... man behöver inte tycka om hans musik... man behöver inte tycka att han är bäst, eller ens bra... men som person... ärligt talat... han är ju helt ljuvlig! Jag lyssnade på Filip och Fredriks podcast idag... (avsnitt 132)... det finns säkert de som tycker att han är en stor tönt också efter att ha lyssnat på detta... men den som sa han kan va känner jag... Håkan Hellström verkar ju vara galet och genuint snäll... det kan  f-n inte vara töntigt att vara snäll och okomplicerad... den dagen det blir töntigt då är vi jäkligt illa ute som nation och värld!

bilden är lånad
På riktigt, denna podcast kan ha varit något av det bästa jag hört... jag tycker verkligen att du ska lyssna på den... helt underbart! Och, inte nog med det, nu idag släpptes nya singeln på Spotify... "Det kommer aldrig va över för mig"... som man har längtat... sedan den där kvällen i mitten av september 2011 på Liseberg när han klev av scenen, sista konserten på senaste turnén... och jo,ja, det kan ju vara så att jag tycker att allt han gör är rätt så jäkla bra... men det är ju så... även denna är faktiskt helt jäkla bra!




När kroppen inte riktigt sammarbetar med tidsplanen...

då kan det hända att man sitter på jobbet en torsdag och undrar lite vad f-n som hände! Igår morse vaknade jag med käkar mer sammanbitna än vigselringen på någon som "glömt" ta av sig den innan man råkar gå upp tio kilo... så ungefär... tog en postafen i tron om att det kanske fanns ett uns muskelavslappnande i en sådan och somnade om... fyra timmar senare kände jag fortfarande att det behövde sovas... så då gjorde jag det... till strax efter fyra...

Du kan ju lista ut med vilken kroppsdel du vill såklart att den här kroppen inte alls ville sova sedan, när det liksom stod sova på agendan, när Nina-Skalmans mat- och sovklocka ringde... sista gången jag kollade på klockan visade den 05:19... då hade jag hunnit vara uppe och ätit en gång också... magen gjorde sig nämligen påmind både genom högljutt *kurr-kurr* och ett visst otrivsamt sug...

Om du fortsätter att lista ut med tidigare vald kroppsdel så har du redan förstått att jag, när klockan ringde 06:30 kände att allt var ett sjukt dåligt påhitt... allt utom att snooza... så det gjorde jag ett tag... tillslut hade jag snoozat ihop nära på två timmar total sömn den här natten... om jag är trött idag? nä, inte än... men det lär komma! 

onsdag 13 mars 2013

Nu är det stekta fläsket nästan kokt...

eller jag vet inte riktigt... varken in eller ut... fram eller bak... geografi har aldrig varit min starka sida... och något lokalsinne att skryta om har jag inte heller begåvats med... lite trött, lite glad fastän jag vet att jag inte borde... tröttsamt att hela tiden behöva tänka att det inte menas något med någonting... att allt inte är som det verkar... och hade det varit som det verkar så hade allt varit väldigt enkelt men eftersom det inte är som det verkar så är det i själva verket svårt... inte läsa in något... inte ens signaler som i andra fall hade varit klockrena... hålla distans... inte känna efter, tänka efter eller dra slutsatser... det blir bara fel, uppenbarligen...

Blev det rörigt nu??!! Ja men va bra, då är vi på samma våglängd du och jag! Välkommen!

tror verkligen det hade gjort mig till en bättre människa...

... iallafall en bättre gitarrspelande människa... om jag hade en vit Gretsch falcon alltså... de kostar ju bara en sisådär 30 000 men vad gör väl det!? man kan väl köpa två? Då borde man få mängdrabatt! Men nä... inte ens jag är så galen... eller vad är det jag säger? inte ens... finns inte en chans i helvetet att jag skulle lägga 30 000 på något jag inte ens behärskar en bråkdel av vad man bör behärska det för att ens fundera på en sådan dyrgrip... fast samtidigt så tänker jag att det kanske skulle motivera mig till att spela lite mer... men så mycket skulle det aldrig motivera mig ändå... får bli en billighetsvariant... för en fjärdedel av det där priset... det är mycket pengar det också... men den är nästan lika snygg... och det viktiga är ju inte hur man mår utan hur man ser ut!

bilden är lånad

"de kanske inte va va en va sugen på, men de kanske va va en behöver!"

Tabita... man kan inte annat än att älska henne... så enkelt och okonstlat allt blir om man väljer att se livet lite mer ur hennes ögon...


"Dä ä litte som ett bingo hele live kan en säjje. En ruller runt som en litten böll därinne och det ä gud som vever på den här apparaten. Å jädrer va han vever på gud, iblann... Å rätt vare ä så har en turen da, då ruller dä ut en böll så får en sä ett littet nummer!"

"Du, ja hörde om hon Ninna vettö... Ninna...Ja, ho som hade så store bröst vettö, som snodde Roy... Ho snodde ju Roy ifrå mej där... på den där festen...ho har fått psoriasis vettö... javesst... hele kröppen ä full... hännera å ansekte och knäna och hele tjofaderittan... ja... ja, ja tänkte de ... så gåret vetö, det slår tebake sånt där... en ska inte sno karlar från varandre inte... nä nu får ho leve med de där... kroniske eksem i hårbötten resten av live... jaja så e de ... en måste va ödmjuk... ha fin inställning te live och va tacksam..."


Själv har jag haft huvudvärk hela dagen... det tror jag bannemig inte Tabita drabbas av, någonsin... ja iallafall inte om det inte är självförvållat!




tisdag 12 mars 2013

En käck liten lista med frågor... som vill ha svar!


Hittade den här listan hos Anna ritar och tyckte den kändes som ett bra alternativ när man inte riktigt vet hur man ska få ur sig orden... Anna ritar är förresten en supermysig blogg, skriven av en grymt duktig konstnär. Önskar så att jag hade yttepyttelite av hennes talang!
Hur har din dag varit?
en smula förvirrad och utan sans kan jag tycka... tänkte gett mig ut för att springa imorse men det går ju ta mig tusan inte i -11!!! Jag somnade om och snoozade gott... blev sen... trodde fram till lunch att det var måndag...

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?
Jag har faktiskt ingen aning! Tror jag heter Nina för att mamma hade en docka när hon var liten som hon kallade Nina eller något sånt... Om jag hade varit en pojk så skulle jag nog hetat Anders... det vet jag inte heller varför! Stämmer det mamma?!

Vilket är ditt största beroende?
Åh, jag försöker ju att inte ha något beroende alls... det blir bara krångligt den dagen man står där och inte kan få tag i... även därför jag dricker kaffe svart! Men jag måste nog säga att jag är en smula träningsberoende, även om jag försökt förneka det länge...

Vad gör du när ingen annan ser?
Dansar, skrotar runt i bara underkläder, klämmer pormaskar och noppar ögonbrynen lite här och var!

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?
önskar jag kunde skriva dammsuga på den... men det kan jag ju inte göra utan att ljuga! hmmm... någon vanlighet som är roligare än vanligt... jag är ju barnsligt förtjust i att prata, men roligt... nä, det vet jag inte!

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?
Antagligen manodepressiv... jag tenderar ju att bli rätt intensiv i det jag gör... mycket glad... mycket ledsen...

Vad beställer du på krogen?
Olika... rött vin ibland, vitt vin med sodavatten, om jag beställer en drink så blir det antingen Vanilla Sky på sodavatten eller VodkaLime

Vilken är din största skräck?
Att inte få barn... och att inte vara tillräcklig, för mina vänner, för min familj... och att bli en navelskådare av rang...

Hur gör man för att ragga på dig?
Smicker funkar alltid... skratta åt mina skämt... säg att jag är söt och liten... är det bara rätt person som säger /gör så kan man lyckas hur bra som helst... är det fel person så är jag svårflirtad dock!

Vad har du funderat över på sistone?
Hur en Nina 3.0 skulle komma att se ut... det behövs en förändring... en uppdatering... kanske ett helt nytt operativsystem... andra vanligt förekommande tankar är hur f-n somliga tänker... men det blir jag inte klok på ändå!

Vad var det konstigaste som hände i helgen?
The Ninas 4.40 långa telefonsamtal... J's möhippa som blev otroligt lyckad (inget konstigt iofs, men trevligt och extra festligt)... att det blev två bruncher på en och samma helg... jag vet inte... egentligen inget konstigt eller helt oväntat med något!

När skäms du?
När jag inte kan vara den glada, trevliga vännen jag förväntar mig vara. När jag glömmer av mina vänner i vimmlet av mina egna tankar, problem och funderingar... Ibland skäms jag även då jag liksom går på mer i ullstrumporna än vad jag är bekväm med... när jag kommer på att jag tagit något längre än vad jag själv vill, då kan den normala hudtonen lätt bytas ut mot en djupröd... men den kan man alltid skoja bort! Rött är ju också en färg! typ!

Vem är den mest kända människa du talat med?
Kronprinsessan Viktoria, jag sålde ost till henne en gång på Marstrand sommaren -97

Vilket uttryck använder du lite för ofta?
"ehhh.... var va jag nu?!"

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?
Alla komplimanger är väl bra?! Det har jag säkert, kan inte komma på någon just nu... "du var allt en liten bite!" tyckte nog han som sa det var bra... men jag blev lite arg...

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?
att jag är så sabla trött på morgonen... och sabla godissugen på kvällen

Vad gör du när du är ledsen?
gråter... tyvärr är jag nog något av en tröstätare också...

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?
Min blå/vit-randiga Lexington-tröja... höll på att skriva min Peak-parkas men det hade nog blivit galet varmt på sommaren!

Har du någon gång slagit någon?
det tror jag inte... men jag har haft jävligt god lust ett par gånger!

Vad ser du fram emot just nu?
HH's singel som släpps på fredag, albumet som släpps 17 april, konserten på Slottskogsvallen 8 juni... Thailandsresan i oktober/november... en lång, härlig, ljus vår... hoppas det blir en snowboardresa i april!


Nu är det din tur!!! Har du ingen egen blogg så tycker jag att du tar och utnyttjar kommentarsfältet här nedan... det går så bra så!!!

måndag 11 mars 2013

en annan grej jag råkade beställa idag...

...när jag ändå bokade Håkans nya album alltså... är denna:


Har den redan, en inbunden och en pocket... på svenska... och jag tror verkligen den ger mer om man läser den på engelska... när jag läst den tidigare så har jag liksom saknat att höra hans ord... tredje gången gilt!

återkommer med en recension när jag fått den och läst den... blir så mycket enklare då ju!

Helt utan mening och innebörd egentligen...

Men den roligaste bilden, iallafall för två av oss på möhippan i lördags, måste ju ändå vara den här!!!





Eller vad säger du, Jenny???!!?

Jag tycker fortfarande inte att det är helt okej dock, men jag börjar vänja mig... Här skulle det vara en smiley om jag hade använt såna i mina inlägg... Det gör jag ju av princip inte så du får tänka dig en egen smiley!

Det går så bra så!!!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Det kommer aldrig va över för mig...

kanske kan det väl hända att jag snurrade in på CDON och förhandsbokade nya Håkan-skivan... kanske... möjligtvis kan det vara så... antagligen är det så...

bilden är lånad
Enligt expressen, som för övrigt ger titelspåret och tillika första singeln på Håkans nya album fyra getingar, så är den "en rak rocklåt i upptempo som andas Bryan Adams, U2 och synthar."... Med tanke på att jag älskar både U2 och Bryan Adams utöver Håkan själv så känns detta som en given vinnare... kan knappt bärga mig! Singeln släpps på fredag... just nu känns det ganska långt tills dess!

man kan säga att jag fegade ur...

Vaknade tidigt i tron och med förhoppningarna om att jag skulle ge mig ut och springa i den arla måndagsmorgonen... fick en känsla av att det kanske var lite kallt ute och kollade på telefonen...

man kan väl lätt påstå att jag ansåg det vara lite för kyligt... en smula bara... den tilltänkta och inplanerade joggingturen uteblev... tror det var ett smart drag. även om det säkert hade varit väldigt vackert ute!

Happy Monday på dig!

söndag 10 mars 2013

This is madness, I tell you!!!

Jag har borstat gaddarna, tvättat bort sminket, stängt och släckt och krupit ner i sängen för att sova! Innan klockan ens är kvart i tio!!! Galet! Men så har det varit två väldigt bra dagar också... Som iofs startade med en rätt deppig fredagskväll, som räddades av en amazing vän och sedan, fr.o.m. räddningen och framåt har det över lag varit lattjo i goda vänners lag! Härligt!




Och med de orden säger jag, God natt!


- Posted using BlogPress from my iPhone

"With God as my witness, I'll never go hungry again!!!"

som Scarlett sa i Borta med Vinden... Iallafall känns det inte så just nu... Jag är fortfarande, fem timmar senare, pruttmätt, som min storsockiplast uttryckte det!

Vi kan helt enkelt konstatera att servitrisen på havshotellet inte hade rätt då hon sa att vi om några timmar, trots den då proppmätta känsla, skulle komma att bli hungriga igen... Några är för mig 3-4...möjligtvis 5... Men hungern kommer inte komma krypandes idag, det kan jag lova...




Herregud... Och barnen dör av svält i Afrika... Det känns inte rättvist!

hur kan det komma sig?!

Att jag är så trött idag?! Jo, vi hade möhippa för fina vännen igår och ja, efter en möhippa är man i regel rätt sliten.... MEN denna möhippan var ju helt alkoholfri för min del, vi började strax innan tolv och var hemma igen vid nio-snåret... och ändå vaknade jag imorse och mådde som om jag hade varit ute och busat, på ett ganska, runda-hälar-kind-of-way till om inte fem imorse så iallafall tre! Hur är det möjligt tänker jag???!!

Och det är inte något jag inbillar mig... Fia sa också att jag såg lite nyvaknad ut, vid halv två! Jag tycker hon sa det på ett väldigt fint sätt för i själva verket såg jag helt görtrött ut... nyvaken och görtrött... två vitt skilda saker... olika känslor... nyvaken är man ju nästan som en nykläckt ros... så heter det inte... nyutsprungen heter det... men nä... som en liten nyutsprungen ros var det nog inte jag såg ut, inte ens med en gnutta smink... hur som helst, vi har haft en fantastisk dag, my Fia and I... det enda jag skulle kunna tänka mig att skippa är the poofyness jag har i ansiktet... troligtvis pga all kolhydratsrik mat jag knött i mig i helgen!

Blir att dra åt svångremmen imorgon igen... starta på ny kula... dock inte kalaskula... slimma ner och skärpa sig!

Brunch vs. brunch... aka la grande brunchhelg!

vet inte hur det kom sig att denna helgen blev så fullspäckad med mat... brunch i dagarna två... det kan ju aldrig vara bra... eller så är det som J sa igår om sin möhippa... man tar det bästa av allt och slår ihop det! Mycket mat blir det iallafall... och väldigt mycket dessert då båda ställena valt att verkligen gå bananas på just dessertborden!

Och jag tänkte faktiskt att jag skulle göra en egen, helt privat liten recension de där bruncherna emellan nu, när sviterna från den sista fortfarande gör sig påminda... när sillen och hallonmoussen fortfarande åker hiss så att säga...

Clarion Post hade ju ett väldigt käckt upplägg med att man beställde sin varmrätt och att den kom i en lagom stor portion... på det viset var det ju väldigt fräscht och snyggt... dessertbordet var suveränt... stiligt, mycket att välja på, dignande, supergoda mousséer och ja, pluspoäng för den hemmagjorda glassen som man fick skopa själv! Pluspoäng även för Virgin Mary baren, inredningen, stilen och servicen! Men förrättsbuffén kanske lämnade lite att önska... det var inte så man ojjade sig direkt... allt var gott, absolut, men ja... där skulle man kunna lägga mer krut (om det finns något kvar eftersom allt annat var toppen!) tyvärr hann jag inte ta kort på desserten eftersom vi hade lite tidsbrist där i slutet och jag la all kraft och tid på att äta upp allt jag hade plockat på mig... åpen??! Nä, inte skulle väl jag??!!??!




Marstrands Havshotell har ju en helt oslagbar utsikt, verkligen, läget är fantastiskt... inredningen påminner mer om en lunchmatsal än någonting annat... där blev jag lite besviken... men det räddades snabbt upp av en dignande kall brunch-buffé. Jädrar i jösses va mycket mat det fanns, olika sorters sillar, lax, sallader och ja... mycket mat! Carpaccion var jättegod och jättefin! När det sedan kom till den varma delen på brunchen så var jag inte alls lika imponerad... men så är jag inte heller direkt förtjust i äggröra, bacon osv. och man vill ju spara plats för desserten... jädrar va mycket grejer... så mycket att jag, trots att jag hade spanat in det innan, helt glömde bort att det fanns sex olika sorters tårtor utöver allt annat gott smafs... de pyttesmå tallrikarna som var tänkta till desserten är ett hån... vi gick på de stora tallrikarna till maten istället... mycket goda grejer... tårtor blir, till andra sittningen, ganska trista faktiskt... men goda ändå!




Helt klart skulle jag rekommendera båda ställena... Clarion Post kanske vinner på marginalen för inredningen och Virgin Mary baren... Om någon känner för en brunch någon dag och undrar om jag vill följa med så kommer jag med stor sannolikhet inte att tacka nej... skulle vara för den otroliga mättnaden man känner efteråt isåfall, men den glömmer man ju, som väl är, bort! 

Vilken dag vi hade!!!

Klockan elva igårkväll hade jag redan gått och lagt mig... Sååå trött men lika nöjd!



Började med ett toktrevligt cykelpass igår morse, stressade hem för att duscha , piffa mig lite lagom mycket så att J inte skulle förstå att det var något i görningen när hon kom till mig. Jag hade bett henne komma hem till mig så vi kunde sy en underkjol till hennes dotters näbbklänning... och när vi står där och tittar på tyget och planerar lite hur vi skall gå till väga så säger J "jag är så glad att jag har dig och kan lita på dig!" varpå jag känner mig som världens fejk... för jag hör tydligt hur det kommer en massa folk gåendes uppför trappan i trapphuset... lita på... not so much liksom! The Möhippa var igång!!!

Överraskad och glad fick J sitt första uppdrag, att måla en tavla. Och medan hon gjorde det så skulle även vi andra måla en tavla, mingla lite osv. tills det var dags att bege sig in till Göteborg och Clarion Hotel Post för att äta brunch. Makalöst gott... vi var så mätta efteråt... fantastiskt! Ett dessertbord som toppar det mesta! Bearnaisesås som var som något barnförbjudet, på ett bra sätt, och ja... helt grymt verkligen!

Efter brunchen hade vi tänkt ta bilarna bort till nästa aktivitet, chokladprovning... men vi behövde nog gå för ingen var emot det förslaget... så vi traskade bort till Gårda, hade chokladprovning och quiz med en jättekäck kille på Njutningsfrämjandet.

Efter det tog vi spårvagnen tillbaks till centralstationen, gick och hämtade våra väskor i bilarna och traskade bort till Nordic Wellness Exclusive där vi hade bokat deras relaxavdelning i ett par timmar... så bubbel, bastu massvis med frukt och godis och lite frågestund fick avsluta denna dag.

Den blivande bruden var mycket glad över att ha så många fina människor omkring sig och ja, jag kan bara hålla med henne, det var en fantastiskt trevlig dag!

lördag 9 mars 2013

Det är inte klokt!

idag har vi nog satt nytt rekord... min fina namne och jag... telefonsamtal på över 4½h... om allt möjligt faktiskt... geccosar... idioter... minihästar.... universeum... strävhåriga taxar... melodifestivalen... smörgåstårta... fuktskador... speglar... livet i stort och smått... oscarsgalan... och ja, lite om att bränna broar och sänka skepp också... och paketinslagning... man får med det mesta på nästan fem timmar...

Jag är så galet glad att jag har dig min fina, fina vän! Dig och din ljuvliga familj! Amazing!

Nu är mitt öra varmt och jag ska raka benen... det är mycke nu!




finaste citatet idag "ni är som två nykära tonåringar!"... 

fredag 8 mars 2013

och DÄR gick luften ur...

bilden är lånad
men innebörden är relevant och bra!
...ett litet nederlag idag och jag grinar som en treåring... tycker mest synd om mig själv i hela världen och tankar som "alla andra..." studsar runt som pingisbollar i huvudet... helt orationellt, jag vet... men känslan av att vara ganska sabla värdelös, ensammast i världen och totalt värdekass infinner sig ändå som en förkylning efter ett besök på närmsta förskola...

Jag är trött på det här nu, trött på riktigt... trött på att alla kvällar spenderas i ensamhet... trött på att fredagsmyset innebär en soffa helt för sig själv... trött på att det ska vara så jävla svårt att träffa någon man har rätt att tycka om och som tycker om mig tillbaka... trött på att leta efter den där pirrande känslan och "träffar jag inte honom snart igen så dör jag kanske"-känslan som infinner sig när allt känns sådär rätt och bra...

vad fan är det för fel på mig?! På riktigt, tala om det för mig nu så jag kan ändra på de där felen, justera, göra om och rätt... Är det fel att vara glad och trevlig, social och stå på egna ben? Isåfall så förstår jag att jag är jävligt risigt ute... ja inte nu då förståss... nu är jag ju mer som ett psykfall redo för små, vita, runda kompisar...

Happy jävla fucking fredagsmys på er!
Fast det sista där lät värre än vad jag menade det... själv ska jag åka till en sopstation och slänga skräp... men under tiden hoppas jag verkligen att du har det bra, från hjärtat hoppas jag det!  ingen idé att sprida bitterfittigheter egentligen... förlåt!