söndag 13 juli 2014

Äntligen semester!

Som jag har längtat till detta... känns helt otroligt att bara få vara lediga och göra saker tillsammans hela tiden utan en massa jobb i vägen!

Vi hade tänkt ha en inflyttnings/semster/sommarenärhär-fest igår... men av de inbjudna var det bara en handfull som inte hade andra planer redan så vi beslöt att skjuta på det hela... man kan behöva partajja till tillvaron även i höst! Hur som helst så blev det ändå en liten tillställning med några vänner. Och eftersom det var så sabla varmt bestämde vi att det passade allra bäst med grill i Slottskogen. Sagt och gjort, vi förberedda och packade flera kassar och kylväskor med mat, tallrikar, bestick, öl/cider, tog med grillen och när gästerna kom fick de en kasse i var hand att bära.

Det blev en riktigt lyckad kväll på våra två picknickfiltar om jag får lov att säga det själv! Supertrevligt och extra skoj att fler slöt upp!

Vi började med lite ost och kex medan grillen blev klar, sedan grillade vi kycklingfiléer och till det hade vi arlas enkla potatissallad + äpple, sallad och mangoraja. (den är så sabla god, inte ens värt att försöka göra egen)... fast jag hade tänkt göra en mangosalsa... men det hade blivit för mycket, det inser till och med jag!

Middagen avslutades med en pavlova-tårta med hallon och blåbär. Såååå himla enkelt att förbereda och sedan bara montera på plats! Jag gjorde inte egen lemoncurd den här gången (det blir så sabla mycket) utan fuskade med en köpt burk (tog typ 2/3), vispade grädden och rörde ner lemoncurden, tog med mig röran i en plastburk som jag förvarade i kylväskan, bara tjoffa på marängbotten när det är dags för efterrätt och sedan strö på bären! Voila!



Tyvärr (eller som tur var) så hade vi glömt ta med teskedar till tårtan så Anders cyklade hem och hämtade det, och när han ändå var hemma så passade han på att ta med sig en flaska Baileys och små glas så vi även hade avec... gottigottgott!

Kvällen avslutades hemma hos oss när det blev lite mörkt och kyligt. Verkligen supermysigt i goda vänners lag och med ett upplägg som fungerade sådär tokigt bra!

Idag tog vi det väldigt lugnt till en början... diskade upp efter gårdagen och grejade lite innan jag stack ner på stan och mötte upp en av mina allra finaste vänner för lite soft häng, lunch och stros. En sån där opretentiös grej som man bara kan göra med de allra närmaste. Så gott för själen! Efter lunch på Lilla Tavernan (japp, jag åt, som alltid, grekisk bondsallad och tzatziki) och lite godisshopping gick vi och köpte blommor, så nu har jag premiäranvänt min Flora-vas som jag beställde i mars och som kom så lägligt efter att lägenheten var färdigvisad... jag som hade tänkt ha den till stylingen... men den är superfin nu med, tycker jag iallafall!



1 kommentar:

  1. Vilken härlig start på semestern! :-)
    Hoppas resten blir minst lika bra!
    Kram

    SvaraRadera

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!