måndag 20 april 2015

Jisses!

Denna helgen alltså! Såg framför mig en hyfsat lugn och stillsam helg, med ett litet inslag av flytthjälp för en kompis och att snickra ihop en trappa till Anders mamma. Vi letar ju hus och jag tänker som så att klarar vi inte av att snickra ihop en trappa så kan vi inte heller köpa hus... någonstans måste man bevisa för sig själv att tummen inte sitter mitt i handen så att säga!

I fredags var allt lugnt... var på Blomsterlandet en sväng efter jobbet och handlade lite, lagade mat, en supergod soppa ur Yoga Girl-boken



1kg morötter
3 stora potatisar
1 stor lök
5cm färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk (400ml)
salt och peppar

färsk (eller fryst) koriander

Skala och skär grönsakerna i bitar, lägg i en kastrull och täck med grönsaksbuljong. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, häll på kokosmjölken och mixa med stavmixer (det skvätter rätt bra). Smaka av och salta och peppra om det behövs. Toppa varje tallrik med koriander.

I lördags stack vi ut och sprang i Slottskogen när vi hade vaknat... superhärligt väder och verkligen skönt... förutom då jag sprang såklart! Vi körde Funbeats intervallpass, 10min uppvärmning, 100m springa, 1 min promenad, 200m springa, 1 min promenad, 400m springa, 1 min promenad, 800m springa, 1 min promenad, 1000m springa och sedan trappa ner på samma sätt... jag kan inte springa 1000m i sträck... skrämmande men sant... så vi fick köra 200m intervaller i den delen... det gick inte fort, det gick långsamt... MEN det kan iallafall bara bli bättre!


Sedan var det dags för den lilla detaljen som jag lyckats minimera i min hjärna... flytt... och ja, det var verkligen klart och färdigt att flytta, välpackat och bra på alla sätt och vis, men det är ju alltid mer än man tänkt sig... 3-4 trappor utan hiss... med årets andra löprunda i kroppen några timmar tidigare, och ett sendrag i nacken som jag lyckats få till på förmiddagen också... jag var helt slut! Än idag, två dagar senare är mina ben som timmerstockar! Men det gick rätt smidigt ändå, vi var rätt många och det var trivsamt och trevlig stämning! Vi hängde kvar till kvällen sedan, riktigt mysigt och trevligt!

Igår fick jag typ rulla ur sängen... sov iofs länge men ganska dåligt pga värk i axeln... hur som helst, fixade frukost (eller Anders gjorde nog den)... smoothie som jag hittat recept på hos The Sunday Chapter: Mixa grönkål, bladselleri, hallon, bladspenat, pressad citron, vatten och is... det ser inte vackert ut när det är klart... det smakar inte heller supergott men nyttigt och fräscht! I helgen har vi druckit detta till frukost och sedan avslutat med en mer fruktig smoothie på hallon, banan, mango, pressad citron, vatten, is och kokosmjölk! (nom nom)... i veckan får det bli den nyttigare varianten, toppat med lite chiafrön!

Slängde ihop en Pulled Pork i en gjutjärnsgryta som fick gå i ugnen i 100 grader medan vi stack iväg...

Sedan åkte vi till Byggmax för att köpa virke till den där trappan jag gett mig sjutton på att vi skulle snickra ihop. Man känner sig inte så stor när man går där bland allt virke på drive-in-en och inte kan ett skvatt! Men men, vi fick plockat ihop det vi skulle, kapat det så vi fick plats med det i Minin och sedan åkte vi en sväng till Ikea och Lager157 innan vi åkte till Anders mamma och snickrade. Måste ändå säga att det gick relativt snabbt och smärtfritt (förutom för Anders som hade en liten närkamp med sågen, bara en repa men ändå!) Det tog någon timma eller så och sedan stod trappan på plats!


Väl hemma luktade det fantastiskt gott i hela lägenheten. Pulled Pork kan ju vara det enklaste man kan göra. Sköter ju sig helt själv och köttet liksom bara trillade isär typ av sig självt ju! Tror vi skulle vågat oss på lite mer kryddor dock, men jisses va gott det blev! Första gången för mig så det var en riktigt trevlig överraskning. Det blir fler gånger helt klart!

Känns som att jag somnade innan huvudet landade på kudden igår... hade nästan behövt en dag ledigt till idag känner jag, men men, det var en härlig helg... bara fem dagar kvar innan det är dags för nästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

gillar vad du just läst?! lämna gärna en kommentar... jag skulle bli superjätteglad!

vet du inte hur man gör? Det är jättelätt... skriv din kommentar och sedan bara man väljer Namn/Webbadress i rulllisten nedan (ska det vara så många "L"???) skriver in sitt namn, om man har en webbadress kan man fylla i där också, annars lämnar man blankt... och tryck på "skicka kommentar" (ibland får man trycka några gånger för att det ska fungera) simsalabim så blir vi båda glada... iallafall om du skrivit något snällt... och det gör vi ju bara... det ska ju vara en trevlig och trivsam atmosfär här inne! TACK!!!