torsdag 30 juni 2016

1000 dagar...

Kan nog faktiskt helt ärligt säga att det även har varit 1000 dagar av lycka, kärlek och framtidstro... För exakt 1000 dagar sedan i måndags, så ja, några fler idag då, hade Anders och jag vår första dejt. Vi möttes på Magasinsgatan, utanför hans jobb och jag minns så tydligt att jag tyckte att hans väska var förskräckligt gul och att hans skinnjacka knarrade oroväckande mycket... i övrigt kändes allt väldigt tryggt och naturligt.

Vi gick ner till Göteborgs stadsmuseum för att ta en fika där, men de hade tyvärr stängt redan så vi traskade vidare till Café Vanilj på Kyrkogatan istället och drack kaffe och pratade tills jag kom på att min bil, som stod parkerad i parkeringshus kanske höll på att bli inlåst... det blev den inte, bara jag som blev nojjig!

Så vi gick bort till Pedagogen och jag körde hem Anders till Majorna. När jag sedan kom hem skickade jag ett meddelande och skrev att jag hade hittat ut Majorna och hem också, varpå han svarade "hurra!!!" och ja, på den vägen är det, en dejt blev två och tre och sedan var det liksom nästan klappat och klart... iallafall som jag minns det idag.

I måndags firade vi detta genom att äta middag på Dorsia i stan. Så himla trevligt och mysigt... och ja, jättegott också! Nästan väl tilltagna portioner för man blev sådär galet mätt. Anders hade köpt rosor till mig på vägen dit, så himla sött! Och det kändes väldigt mysigt och speciellt att faktiskt gå på dejt, inte bara gå ut och äta middag mest för att man ska äta något.

Hur som helst, mysigt var det och det tycker jag att hela den här tiden fram tills nu har varit, så självklart hoppas jag på att resten av alla våra dagar blir lika fina och bra tillsammans.

onsdag 29 juni 2016

Årets flädersaft är satt!

Ja, det gjorde vi redan i söndags faktiskt! Hittade det här receptet med fläderblom, grapefrukt, citron och lime och var tvungen att testa. Justerade dock lite i mängden citrus av varje sort så till en tredubbel sats hade jag totalt 3 grapefrukt, 6 citroner och 2 lime. Just nu står den som bäst och drar ur sig och gottar till sig och ska silas av på fredag är det tänkt!


Enligt Anders, som har provsmakat lyder domen:

"Jag tycker den är god! Men det är ju inte vanlig flädersaft. Grapen ger en del smak. men jag tycker inte det är fel. Och inte så värst beskt från grapen som man skulle kunna tro. Det ger en hint om en lite vuxnare smak bara :) Skulle nog säga det är 70-30 fläder-grapesmak. En aningen mer rosa färg än vanlig flädersaft"

Så ja, du förstår ju att man är sugen på att prova själv!

tisdag 28 juni 2016

Midsommar 2016

I år flydde vi lite grann från traditionellt midsommarfirande och bokade in oss på Arken, Art Garden Spa istället. En helt lagom aktivitet visade det sig. Fantastiskt fint och välplanerat, massor av olika stationer så även om det var en hel del folk på stället så kändes det aldrig fullt!

Jag har hört lite blandat om Arken spa, men jag måste säga att jag var väldigt positivt överraskad! Visst, Arendal är inte jordens sexigaste plats men när man väl var inne på spa-avdelningen och ja, egentligen på hotellet, så såg man inte mycket av det, utsikten från spa-avdelningen var ut över Älvsborgs nya fästning och det gör ju aldrig ont att titta på den! Det enda jag kanske saknade, som de har på Asia Spa i Varberg är sitthängmattorna och en större pool med olika bubbelstationer samt jetstrålar. Men det klarar man sig utan också!

Självklart, eftersom det ändå var midsommar så hade de lite midsommarfirande, som Anders och jag dock hoppade över eftersom vi hellre hänger på spat än kollar på när folk dansar kring midsommarstång och gör raketen. Men det är ju olika!

Middagen var fantastiskt god, en grillbuffét med massa tillbehör. Till förrätt var det traditionell midsommarlunchmat, sill, potatis, lax osv. och till efterrätt jordgubbstårta och glass med jordgubbar... vi liksom vobblade tillbaks till vårt rum efter det och bara låg väldigt stilla för att mättnaden inte skulle ta överhand totalt... vilket iofs redan var försent!

Lördagmorgon åt vi frukost och sedan passade vi på att spaa en timma eller två till innan det var dags att checka ut och dra sig hemåt.

Ett fantastiskt bra alternativ till traditionellt midsommarfirande som passade oss väldigt bra i år!

torsdag 23 juni 2016

Midsommarsånger

Javisst nu är det dags igen! Ingen snaps utan sång som jag brukar säga! Vill du ha häftena så finns de ju såklart att ladda ner på nubbevisor.se



Nu finns även en något mindre ansträngande nubbevise-folder att ladda ner på nubbevisor.se, för de som kanske inte vill spendera hela kvällen med att bara sjunga alltså, eller bara för de som har beslutsångest och inte vill ha för mycket att välja mellan!

Jane Austen kostymer på Tjolöholms slott

I helgen var vi på utflykt med dräktsömnadsgruppen (är ju med i en sådan för att få stöd och hjälp när jag syr min folkdräkt) till Tjolöholms slott. Just nu och fram till 25 september pågår en utställning med dräkter som varit med i filmatiseringar av Jane Austens romaner, bla Stolthet och fördom samt Förnuft och känsla. Så ja, man får se skjortan + övrig klädsen Mr Darcy (Colin Firth) badar i bland annat... måste erkänna att det faktiskt spratt till lite i kroppen när man stod framför den där skjortan... den scenen, när Mr.Darcy badar alltså, kan ju vara en av de bästa scenerna i filmhistorien!

Vi gick guidad rundvandring på slottet och jodå, det var jättebra och intressant, men antalet kostymer var lite snålt tilltaget tycker jag. Eller så beror det på att jag hade hoppats på att få se några fler av klänningarna de har på sig. Jane Austen filmatiseringarna är ju som en våt dröm för vilken lite lagom dräkthistorieintresserad människa som helst, då jag absolut tillhör den skaran så ja, då är det inte förvånande att jag hade hoppats på mer klänningar, mer spets, mer släp och fina hattar... men man kan inte få allt, att Mr Darcys klädsel var med och den klänning som Elinor Dashwood (Emma Thompson) bär när Edward Ferrars (Hugh Grant) friar till henne och hon liksom tappar andan/brister ut i gråt av glädje var riktiga höjdpunkter om du frågar mig!

Efteråt gick vi och fikade, hade beställt picknick korgar men då vädret inte riktigt inbjöd till att slå sig ner på de stora gräsmattorna satt vi inomhus istället och sedan gick vi vidare till almogebyn, arbetarbostäderna som var riktigt fina. En riktigt härlig söndagsutflykt med dräktgänget och en del respektive. Kul att träffas annat än bara på våra sykvällar också!

Det är inte utan att jag längtar efter en ledig dag i sommar med regn och rusk så man kan sitta inne och kolla på lite Jane Austen faktiskt. Och har du vägarna förbi Göteborg med omnejd och aldrig varit på Tjolöholms slott så tycker jag absolut du ska passa på! 

onsdag 15 juni 2016

Två år sedan...

Idag alltså, som vi tog allt mitt pick och pack och flyttade det från Kungälv till Majorna... två år sedan vår lägenhet blev ett tetrishem av alla flyttkartonger... två år sedan idag som vi blev sambo på riktigt! Och det känns verkligen inte som att jag någonsin bott någon annan stans än i Majorna just nu, känns som att det är det mest naturliga i världen. Just den känslan har jag haft hela tiden faktiskt. Knasigt ändå hur allt bara kan verka trilla på plats tillslut i livet! Eller ja, kanske inte allt, allt, men vi är fasiken på god väg!


tisdag 14 juni 2016

När det inte blir riktigt som man tänkt sig...

... men det blir himla bra ändå! En sån helg har vi haft, som jag iofs inte vet hur jag kunde tro skulle bli mycket annat än så som den blev när jag tänker efter... bokar man in en massa saker så blir det ofta en ganska fullspäckad helg.

I fredags åkte jag tidigare från jobbet, mötte fasters stora lillprins hemma och så tog han och jag spårvagnen ner till Anders jobb, mötte upp Anders och promenerade bort till ett bättre spårvagnsläge där vi tog vagnen till Liseberg.

En ganska jätteexalterad 5-åring fick lämna fram sitt guldkort och få ett åkband runt handleden... och sedan ville han direkt till Bushållplatsen... gratisattraktionen där ungarna får springa hej vilt fritt omkring... men vi fick även styrt upp lite Kaffekopparna, radiobilarna och annat smått och gott såklart! En sväng upp till där Pariserhjulet stod förr för att testa det nya "barnens paradis" som var fantastiskt fint och en sväng i den nya, två våningskarusellen. Glasspaus och sedan spana in Flumride och överväga om man skulle våga åka den eller ej... det gjorde man inte... men Slänggungan var han väldigt ivrig att få testa. Hans faster stod nervöst nedanför på backen och hoppades innerligt att vi inte hade tagit oss vatten över hans lilla huvud och gett honom en skräckupplevelse för livet... men det gick så jäkla bra va! När åkturen närmade sig sitt slut och gungorna kom ner i fart och höjd hör jag någon som skriker "GRYMT!!!"... var tvungen att fråga Anders efteråt om det var V som hade gjort det och jodå, mycket riktigt, grymt var ordet!

Hamburgare till middag och sedan lite mer åkturer innan vi, lite snopet och mitt i jakten på spunnet socker insåg att alla barnattraktioner hade stängt kl.21... så då fick vi så snällt packa ihop oss också... äta klart vårt spunna socker såklart, men sedan bege oss mot spårvagnen och Majorna.

Lördagen började med pannkaksfrukost och sedan traskade vi över backen till Plikta innan det var dags att möta upp vännerna för en gemensam grill i Azaleadalen. Så himla mysigt! Tyvärr hade vi en tid att passa så vi var tvungna att bryta upp, försöka få med oss lillkillen (som hittat nya kompisar) och bege oss hemåt för att sedan åka hem till mina föräldrar.

Vi skulle nämligen på 83-års kalas på eftermiddagen/kvällen hos grannen och ja, det var väldigt mysigt och trevligt! Men jisses va trött jag var på kvällen när vi gick hem till mamma och pappa!

För ja, vi har sovit i Stenhålt i några nätter medan mamma och pappa stack till Österlen och spelade golf med vänner och framför allt kanske firade sin 35-åriga bröllopsdag! Och ja, jisses vad jag älskar att vara på landet... såpass att jag idag verkligen inte ville packa ihop oss och åka därifrån... längtar så till den dagen vi inte ska det heller, den är ju ändå inom räckhåll nu!

Söndagen startade vi med att åka en sväng till Anders pappa och hans fru och fika. Jisses va fint de hade fått det! Sedan åkte vi vägen om vännerna och lämnade tillbaks deras utemöbler jag har lånat till stylingar, tyvärr var de inte hemma, eller kanske lika så bra det, vi hade helt plötsligt semispontant besök hemma i Stenhålt av andra vänner så det blev lite stressigt! Vill ju gärna vara på plats innan folk kommer liksom!

Söndagseftermiddagen spenderades på altanen och uteplatsen (beroende på var det var mest behagligt för stunden). Fika, två kannor kaffe är tydligen helt rätt mängd till tre pers! F och jag drack saft! Kak och bullfika när den är som allra bäst skulle jag vilja säga.Så himla mysigt, avslappnat och härligt! Tack för besöket! Kom gärna åter!

Sedan kom vi på att vi hade tänkt grilla också... det blev alldeles för sent egentligen, men sabla gott tillslut! Det är ju så svårt att hålla sig till vettiga dygnstider när det är så ljust och stilla ute!

En lång, men alldeles för kort helg till ända... det är gott att veta att man har hela snudd på sommaren framför sig!



onsdag 8 juni 2016

Behöver jag ens skriva det här inlägget?

Nä, antagligen inte... ni kan ju inte ha undgått att läsa alla artiklar om Håkans två konserter i helgen... det är nästan så jag (bara nästan) blir trött på alla superlativ tidningarna svänger sig med... men ja, det var galet bra, båda kvällarna, första kvällen kanske lite mer återhållsam än andra, men det var absolut inte så att man kände att han sparade på krutet, mer att de la in en ännu högre växel dag två. Men första kvällen gillade jag för att det var mer mellansnack, när det är Håkan som står och ska prata så sitter man alltid lite som på nålar, lite med tanken "vad ska han säga nu?!"... I söndags körde de på så hårt att mycket sånt inte hanns med... vilket jag saknade.

Men ja jäklar, han är verkligen så sanslöst grym! Allt var verkligen fantastiskt, ja förutom Lagayla Frasier som jag inte riktigt klarar av, tycker hon verkar vilja ta över... men det var kanske meningen... vad vet jag!

Två fantastiska konserter iallafall, med världens bästa Håkan.

Allra sötast är när allt är slut och han fortfarande står kvar på scenen och vinkar hej då till alla. Det är ta mig fasen inga divalater det inte! Eller som han skrev på sin instagram igår...

"Hej alla!
Två bilder som summerar ens känsloläge nu..Ordet tack räcker inte för allt detta. Borde finnas ytterligare ett ord att ta till. Jisses... Publik, gäster, musiker, vakter, crew, scenbyggare, alla inblandade som gjort det möjligt. Tack för att jag fick va med. ❤️😊"

Tack Håkan för ytterligare ett par oförglömliga konserter!

fredag 3 juni 2016

EN dag kvar!

Ja jisses... den långa väntan är snart över... det är som vanligt med dubbla känslor jag närmar mig tiden för en Håkan-konsert... sedan är det ju liksom över... och man famlar åter igen i mörker av att inte veta när nästa konsert går av stapeln eller, i dessa biljett-hysteri-tider, OM man ens får tag i biljett...

Helt plötsligt ska ju varenda jäkel gå på Håkan, även såna som högt och tydligt bedyrat att han inte kan sjunga ska gå, som någon jäkla folkrörelse... jag tycker det är lite sorgligt nästan, att många bara går dit för att kunna säga att de var där, särskilt när många riktigt inbitna fans inte fått tag i biljetter. Något som gör mig riktigt jäkla förbannad är såna som köper massvis med biljetter och sedan säljer dessa på blocket och alla möjliga ställen till hutlösa priser. Man borde inte kunna sko sig på någon annans konstnärlighet på det viset. Systemet borde ändras till att varje biljett var personlig och endast kunde säljas tillbaks till arrangören.

Hur som helst, jag längtar som en tok till imorgon, och jag kan tillåta mig att göra det för på söndag ska jag gå igen!!! Det liksom damp ner en biljett i huvudet på mig för några veckor sedan, helt mirakulöst faktiskt! Jag satt på jobbet och får plötsligt syn på min telefon som låg lite sådär halvt dold under några papper och hörnet på en uppvikt pärm... ett meddelande som löd ungefär "Hej Nina, allt bra?! Har du löst biljett till 5:e? Annars kan du vara min date, jag har två. Kram"... Det var min fina syssling och väns svägerska, som också är vän till mig men vi umgås inte så mycket, som skickade detta... jag bara skrek rakt ut... mina kollegor undrade nog vad som hände, trots att de är vana vid mig... sedan började jag gråta av glädje... kan verka galet, men sån är jag, det är mycket känslor och ja, så jäkla glad över att få chansen att se honom båda kvällarna, och att hon tänkte på mig av alla! Kanske inte så konstigt iofs, vi fann varandra lite över ett Håkan-snack faktiskt, det är liksom våran grej.... och jag är ju tydligen en smula excentrisk när det kommer till just den killen.

Woop! Woop!! Bara en... och två, dagar kvar!!!